Waarom goede content niet altijd genoeg is om te concurreren in SEO

Nog niet zo lang geleden had je, als je regelmatig goede content schreef, een behoorlijke kans om je concurrentie op de pagina's met zoekresultaten van zoekmachines (SERP's) te verslaan, een hogere zoekrangschikking te bereiken en dus een hoger aandeel organisch verkeer te krijgen. Tegenwoordig is goede content nog steeds een grote zegen voor uw website, maar het is niet genoeg om op nationaal niveau te concurreren. Wat bedoel ik hiermee? En hoe pas je je strategie daarop aan?

Basisprincipes van SEO: het belang van content

Ik zal beginnen met wat basisinformatie over SEO zoekmachineoptimalisatie. Bij SEO draait alles om het verhogen van de positie van uw website in relevante zoekresultaten, meestal gericht op Google. Om Google uw site hoog te laten scoren, moet u zowel relevantie (dwz het onderwerp van de zoekopdracht van een gebruiker behandelen) als autoriteit (dwz bewijzen dat uw site betrouwbaar is) vaststellen. Geschreven content is waardevol omdat het beide bereikt - een soort van. Met goede content kunt u de relevantie voor verschillende zoekwoorden en woordgroepen vaststellen, terwijl u ook de betrouwbaarheid van uw site opbouwt. Als uw content goed genoeg is om inkomende backlinks aan te trekken, die als belangrijke indicatoren van autoriteit dienen, kan het uw site nog meer helpen.

Dus waarom is goede content niet genoeg om in 2023 te concurreren in SEO?

Het veranderende landschap van consumenten content

Ten eerste begint de aard van 'content' te veranderen. In 2011, na de Panda-update, was geschreven content niet alleen de norm - het was de enige praktische manier om een site te optimaliseren voor zoekmachines. Voor de hedendaagse consument is geschreven content vaak een bijzaak - ze willen dat afbeeldingen, video's, podcasts, audio-content en andere media worden geconsumeerd. Als u wilt opvallen bij zowel zoekmachine-algoritmen als consumenten van menselijke content, moet u de soorten content, die u maakt diversifiëren en een breder publiek aanspreken.

Gebruikerservaring en technische factoren

De laatste tijd doet Google meer moeite om prioriteit te geven aan gebruikerservaring en technische factoren in zijn ranking-algoritme. De filosofie van het bedrijf is altijd geweest om van internet een betere plek te maken voor zoekgebruikers, dus websites die snelle, betrouwbare en technisch gepolijste platforms bieden, hebben altijd een voorsprong gehad op hun tegenhangers. In 2021 rolt Google pagina-ervaring uit , een nieuwe reeks rangschikkingssignalen voor websites, gebaseerd op " Core Web Vitals " die de prestaties van websites meten. Goede inhoud kan uw site nog steeds verankeren en u mogelijkheden bieden met zoekwoordoptimalisatie, maar als die content onbetrouwbaar, traag te laden of anderszins hinderlijk is voor gebruikers, zal dit niet dezelfde impact hebben.

Pure competitie

Het is ook vermeldenswaard dat de enorme concurrentie waarmee SEO-experts worden geconfronteerd, is toegenomen, vooral in de afgelopen jaren. Bijna elke bedrijfswebsite ter wereld heeft zijn eigen blog, en zelfs in minder bekende sectoren is het gebruikelijk om honderden of zelfs duizenden concurrenten tegen te komen die vechten om dominantie in de SERP's.

Als je enige hoop wilt hebben op een voordeel in zo'n fel omstreden omgeving, is 'goede' content niet genoeg. U hebt echt uitzonderlijke SEO content nodig - enkele van de beste in de branche - of een alternatieve strategie om de concurrentie te vermijden of te overtreffen, zoals het bouwen van betere, meer gezaghebbende links of het targeten van een nichepubliekssegment dat wordt verwaarloosd door uw belangrijkste concurrenten.

Belangrijkste tips voor succes

Dus wat betekent dit voor uw merk? Wat moet u doen om uw slaagkansen te vergroten? Onderscheid je merk. Een van de grootste problemen waarmee SEO-experts worden geconfronteerd, is concurrentie - en een van de gemakkelijkste manieren om concurrentie te vermijden, is door merkdifferentiatie . Als u zich op verschillende mensen richt of over verschillende onderwerpen schrijft, kunt u van de concurrentie wellicht een non-issue maken. Focus op kwaliteit, niet op kwantiteit. Een paar jaar geleden was het gebruikelijk dat merken zo snel mogelijk zoveel mogelijk content produceerden. Maar in de moderne tijd houdt deze tactiek geen stand. U moet zich concentreren op kwaliteit boven kwantiteit als u enige kans van slagen wilt hebben. Verdubbel uw inspanningen op het gebied van technische SEO en gebruikerservaring. Besteed meer tijd en energie aan de structuur van uw website, de kwaliteit van de gebruikerservaring die deze biedt en de technische prestaties ervan. Als uw site niet werkt of niet gunstig is voor gebruikers, kan zelfs de beste inhoud u niet redden.

Bouw bewust links op. Het verdienen van links is natuurlijk altijd ideaal voor het behoud van een "natuurlijk" backlink profiel, maar het is onbetrouwbaar voor het opbouwen van uw autoriteit op de lange termijn. Zorg voor een duidelijk omschreven strategie om bewust links op te bouwen. Goede content creeren is nog steeds van cruciaal belang voor uw SEO-succes, maar op zichzelf is het gewoon niet genoeg om de weg vrij te maken voor uw concurrentiedominantie in de SERP's. Grijp deze kans om uw SEO-doelen en -prioriteiten opnieuw te evalueren en een strategische aanpak samen te stellen die beter past bij de stand van de industrie in de toekomst. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag.

SEO specialist inhuren

Wilt u een SEO specialist inhuren? Neem dan contact op met Herman Geertsema van Connect your World via tel 06-41226543 of via e-mail info@connectyourworld.nl